Daca doriti sa gatiti si altceva din piept de pui, ca prea sunt monotone snitelele sau friptura la gratar, va recomandam o rulada foarte delicioasa cu spanac si branzeturi. Este suculenta, dietetica si chiar aratoasa.
Ingrediente:
-800 gr piept de pui dezosat
-frunze de spanac crud (sau 200 gr spanac congelat
-150 branza telemea
-100 gr cascaval sau mozzarella
-sare si piper dupa gust
-ulei pentru uns
-boia dulce, cimbru si piper alb pentru crusta
-vin alb (150 ml)
Preparare:
Spalam carnea si o tamponam cu un servet de hartie ca sa absoarba apa.
Taiem pieptul de pui si fiecare bucata o acoperim cu folie alimentara si o batem bine pana se subtiaza.
Dupa ce am batut carnea, formam o foaie din aceasta, peste care punem frunzele de spanac verde, branza rasa si cascavalul.
Rulam cu grija si “carpim” pe ici pe colo unde este nevoie, cu bucatele de carne.
O legam din loc in loc cu ata alimentara, ungem o tava cu ulei si asezam ruloul nostru pe care il asezonam cu boia, cimbru si piper, dupa care picuram putin ulei deasupra si uniformizam cu o pensula de silicon.
Coacem rulada in cuptorul preincalzit la 180 de grade, la inceput acoperita cu o folie de aluminiu. Adaugam jumatate de pahar de vin alb si o lasam sa se coaca iar spre final o lasam descoperita ca sa se rumeneasca.
O puteti servi cu garnitura de orez, cartofi sau legume gratinate.
Pofta buna!
Preluare: petitchef.ro