Ingrediente
Pentru 2 portii: 160g spaghetti (80g/persoana este suficient) 250g carne tocata (porc+vita) 1/2 conserva rosii cuburi in suc propriu 1 ceapa tocata marunt 1 catel de usturoi tocat marunt 1/2 pahar de vin alb sau rosu, eu am pus alb busuioc oregano rozmarin sare piper proaspat macinat 2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare
Spaghetti Bolognese este o reteta traditionala italiana ce cunoaste o foarte larga raspandire. In mod traditional sosul se fierbe peste doua ore, dar si daca nu il lasati asa mult timp pe foc, tot gustos va fi.

Mai intai se rumeneste ceapa in ulei de masline. Cand ceapa devine sticloasa se pune si carnea. Cand si aceasta a capatat o culoare aurie se adauga usturoiul pisat si vinul.

Sucul de rosii se pune mai spre sfarsit, cand carne e aproape facuta. Tt atunci adaugati si mirodeniile. Mai lasati circa un sfert de ora sa clocoteasca la foc mic, timp in care fierbeti pastele.Cand toate sunt gata, spaghetti bolognese se poate servi.

Mod de servire
Spaghetti Bolognese se servesc calde si cu un pahar de vin rosu alaturi.


Preluare: culinar.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și