"Am remarcat că, în afara unor declarații formale prin presă, PDL și conducerea sa nu au propus nicio sancțiune pentru doamna Monica Macovei, cea care încalcă statutul partidului din care face parte.

În prezent, doamna Macovei se află în plină campanie de strângere de semnături pentru propria candidatură la alegerile prezidențiale, în ciuda faptului că partidul din care face parte și-a desemnat deja candidatul oficial în persoana domnului Klaus Iohannis. Doamna europarlamentar s-a autoproclamat independentă și candidează ca atare, încălcând, cu bună știință, articolul 20, alin. 2, litera c, al Statutului PDL, potrivit căruia, într-o astfel de situație, conducerea organizației de care aparține doamna Macovei are obligația de a propune Biroului Politic Județean aferent radierea de drept a doamnei Macovei ca membru PDL", motivează Dolha solicitarea sa într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

El susține că Monica Macovei nu a dat dovadă de fairplay când, deși a anunțat că va candida la alegerile din toamnă, nu și-a dat demisia din PDL.

Deputatul PNL apreciază că, în acest context, se creează confuzie în rândul cetățenilor cărora ACL le cere votul.

"PDL, partenerul PNL în ACL, este, în prezent, un partid care se prezintă în fața alegătorilor cu doi candidați, întrucât, în opinia mea, cetățenii nu o pot percepe pe doamna Macovei ca fiind candidat independent la București și europarlamentar PDL la Bruxelles.

Mai mult, circulă zvonuri care se întețesc, cum că PDL agreează "piesa de rezervă" în cazul unui "accident de parcurs" al candidatului ACL — domnul Klaus Iohannis. În concluzie, având în vedere că doamna Macovei nu arată spirit de fairplay în această cursă electorală, în calitate de membru PNL și implicit al Alianței Creștin Liberale cred sincer că este de datoria PDL să dea dovadă de corectitudine și de respect pentru propriul statut, respect față de PNL, dar și pentru cetățenii cărora le cerem votul pentru candidatul comun la alegerile prezidențiale: Klaus Iohannis", conchide liberalul Mircea Dolha.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și