Ingrediente:

1 litru lapte
1 plic zahar vanilat
130 g gris
4 linguri zahar
1 esenta de portocala
sirop de zahar

Mod de preparare:

Punem laptele la fiert, cand se incalzeste un pic adaugam plicul de zahar vanilat,lingurile de zahar si esenta. Amestecam pana se topeste zaharul. Cand incepe sa fiarba adaugam usor grisul amestecand continuu cu telul sa nu se formeze cocoloase. Terminam de pus grisul si amestecam continuu pana cand incepe sa se ingroase compozitia. Rasturnam in forme trecute prin apa rece. Preparam siropul caramelizand 3 linguri zahar cu 100 ml apa si punem deasupra desertului daca dorim.


Mod de servire:

Grisul cu lapte se serveste caldut, cu scortisoara sau gem de fructe pe deasupra.


Preluare: culinar.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și