Grisul cu lapte este un desert nemuritor. Se servea la cantine adesea si multi dintre cei nascuti in anii 60 isi aduc aminte ca era nelipsit de la masa. Grisul cu lapte a ramas in continuare un desert din copilarie, crema aceea moale, pe care mereu o gustam cand inca era prea fierbinte.
Ingrediente:
1 litru lapte
1 plic zahar vanilat
130 g gris
4 linguri zahar
1 esenta de portocala
sirop de zahar
Mod de preparare:
Punem laptele la fiert, cand se incalzeste un pic adaugam plicul de zahar vanilat,lingurile de zahar si esenta. Amestecam pana se topeste zaharul. Cand incepe sa fiarba adaugam usor grisul amestecand continuu cu telul sa nu se formeze cocoloase. Terminam de pus grisul si amestecam continuu pana cand incepe sa se ingroase compozitia. Rasturnam in forme trecute prin apa rece. Preparam siropul caramelizand 3 linguri zahar cu 100 ml apa si punem deasupra desertului daca dorim.
Mod de servire:
Grisul cu lapte se serveste caldut, cu scortisoara sau gem de fructe pe deasupra.
Preluare: culinar.ro