Klaus Iohannis a castigat alegerile pentru presedintia PNL, cu 1334 de voturi din totalul de 1479 de voturi valabil exprimate, in timp de contracandidatul sau, Ioan Ghise, a fost votat de 144 de delegati. De asemenea, in cadrul congresului au fost desemnate doua nominalizari pentru cursa prezidentiala – Klaus Iohannis si Crin Antonescu. Liberalii au demonstrat astfel ca sunt uniti si ca au ales ceea ce este mai bine pentru partid.

„Am participat, la sfarsitul saptamanii trecute, la un congres in care s-au adunat peste 1.500 de liberali din toata tara pentru a decide soarta acestui mare partid de dreapta. A fost momentul in care noi toti am aratat ca vrem sa dam o noua turnura Romaniei – vrem sa dam presedintele si vrem sa dam o guvernare de dreapta, cu consistenta liberala. Nivelul la care se iau deciziile in acest partid demonstreaza ca democratia intr-adevar functioneaza si ca lucrurile nu se fac asa cum au iesit in presa, cu cooperative, cu intelegeri.

Am aratat ca totul se face transparent, pe scena congresului, iar un exemplu in acest sens poate fi intrarea lui Crin Antonescu in competitia de la sfarsitul acestui an, pentru a fi candidatul dreptei la prezidentiale”, declara presedintele PNL Maramures, Ovidiu Nemes.

La Congresul ordinar al partidului, liberalii au mai aprobat aderarea Partidului National Liberal la Partidul Popular European, au adoptat noul Statut si rezolutia privind fuziunea cu PDL.


Preluare: ZiarMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și