George Simion a anunţat înaintea moţiunii de cenzură că parlamentarii PNL au încercat să mituiască membrii AUR să nu voteze. Liderul AUR a prezentt înregistrări audio-video în acest sens şi anunţase că a sesizat DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat azi că a început urmărirea penală împotriva deputatului Şandru Cosmin şi a directorului Societăţii de Transport Public Timişoara, Bitea Nicolae-Florin.

"Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții Cosmin Şandru şi Nicolae Bitea, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea infracţiunii de dare de mită", spune DNA într-un comunicat de presă.

Cum au încercat Şandru şi Bitea să mituiască parlamentarul AUR
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

"La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus.

Suspecților Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală", se mai arată în comunicatul DNA.


Preluare: observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și