Potrivit reprezentanților Maramureșului, naționala primarilor la fotbal s-a înființat în anul 2018 în România, iar cei doi primari-jucători au fost selecționați în urma unor probe specifice pentru a face parte din echipă. 2022 este primul an în care România s-a înscris la cu echipa națională a primarilor Cupa Europeană de fotbal, iar rezultatele obținute în aceste zile au fost spectaculoase.

După meciurile din grupă, unde România a învins Germania cu scorul de 4 – 0 și Croația cu 13 – 4, au urmat sferturile de finală, unde naționala primarilor din care fac parte și cei doi primari din Maramureș a învins cu scorul de 11 – 0 echipa gazdă Slovacia 2. Semifinala a fost jucată cu Cehia, unde România a învins cu 7 – 5, iar finala se joacă azi, de la 16.00, cu prima echipă a țării gazdă, Slovacia 1.

”Îi felicit pe cei doi primari din Maramureș care arată că, pe lângă a fi buni gospodari în comunitățile pe care le reprezintă, fac cinste și României, jucând meciuri excepționale la fotbal. Sunt foarte mândru de rezultatul lor, așa cum sunt mândru de întreaga echipă națională a primarilor și așteptăm cu toții să aducă acasă marele trofeu!”, a declarat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și