Conform vasiledale.ro, în urma perchezițiilor polițiștii au confiscat cocaină în valoare de 225.000 lire sterline, dar și 30.000 de lire sterline cash. Cei opt suspecți au fost încătușați și au fost duși în fața judecătorilor de la Tribunalul Sheriff din Edinburg. Ei sunt acuzați de diferite infracțiuni legate de traficul de droguri dar și infracțiuni privind imigrarea.

Conform informațiilor oficiale furnizate de jurnaliștii scoțieni gruparea infracțională era formată din cetățeni de origine albaneză, română și bulgară. Cei 5 săltați din Scoția au fost arestați preventiv. Este forba despre numiții: Ioan Chiș (22 ani – cetățean român, județul Maramureș), Vasile Vlad (20 ani – cetățean român, județul Maramureș), Hamit Morina (28 ani – Albania), Indrit Gaxha (23 ani – Bulgaria) și Floriand Omeri (33 ani – Albania). În fața judecătorilor din Sheriff indivizii au pledat vinovați.

”Ne angajăm să identificăm tot lanțul de aprovizionare pentru a opri toate persoanele care fac rău comunității noastre prin aducerea drogurilor în Edinburgh. Activități precum această operațiune transfrontalieră ne-a arătat că putem lucra foarte bine cu colegii noștri din comunitățile locale, dar și cu polițiștii din Scoția și Anglia. Acest caz ne-a arătat că traficul de droguri de droguri și criminalitatea nu are frontiere.

Comunitățile locale nu ar trebui să tolereze pagubele cauzate de traficul și consumul de droguri și aș îndemna pe oricine are informații care ne pot ajuta să îi aducem pe vinovați în fața justiției să ni le transmită. Îndemn toți cetățenii să apeleze cu încredere poliția la numărul 101 sau să sune în mod anonim la CrimeStoppers la numărul 0800555111” a declarat detectivul Ian Ramsay.


Preluare: vasiledale.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și