Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, femeia, în vârstă de 31 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară ca pasageră într-un autoturism, autorităţile descoperind că aceasta a falsificat certificatul de vaccinare.

„La controlul de frontieră, tânăra a prezentat alături de documentele personale de identitate şi un certificat de vaccinare împotriva Covid-19, tip vaccin Pfizer Biotech. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului ‘, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta este fals, fiind eliberat unei alte persoane. Cu privire la cele constatate, femeia a declarat că şi-a realizat singură certificatul de vaccinare împotriva COVID-19 prezentat la control, modificând datele de identitate de pe certificatul original”, precizează sursa citată.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale.


Preluare: g4media.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și