Tiberiu Albu, originar din Orastie, a fost ales castigator prin decizia publicului, fiind urmat de Anda Dimitriu (echipa Moga), Maria Hojda (echipa Loredana) si Aliona Munteanu (Echipa Smiley). Premiul castigat este de 100.000 de Euro.

Tiberiu Albu are 22 de ani si este absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport din Timisoara. Are talent nativ si nu a luat niciodata lectii de muzica. Pe aceasta tema au fost, de altfel, discutii intre antrenori, spunandu-se ca Maria Hojda si Aliona Munteanu au avut legaturi stranse cu muzica, fiind deja consacrate. Maria Hojda canta alaturi de Loredana Groza iar Aliona Munteanu este deja o adevarata vedeta in Moldova, tara sa de origine. Si Anda Dimitriu a urcat pe scena de la sase ani si a cantat multa vreme, dar o problema de sanatate a facut-o sa renunte, pentru o vreme, la muzica.

Se uita insa ca nicaieri nu este precizat in regulament ca au voie sa participe doar cei fara studii muzicale. In 2014, printre cei care au venit la preselectii au fost si Anamaria Georgescu, fosta castigatoare a Trofeului Mamaia, si Vladimir Pocorschi, care canta alaturi de tatal sau, Mihai Pocorschi.

Tiberiu Albu spune ca a cantat de mic, orice gen muzical, canta la chitara, iar genurile muzicale preferate sunt rock-ul, funk-ul, jazz-ul si blues-ul. Este o fire introvertita dar odata ajuns pe scena se schimba, lucru remarcat de antrenori si public.

In finala, concurentii au interpretat mai multe duete, cu antrenorii lor si cu invitati speciali. Tiberiu Albu a cantat alaturi de Tudor Chirila piesa „Ana” din repertoriul Vama, iar alaturi de soprana Irina Baiant un musical din „The Phantom of the Opera”. Melodia solo a fost una rock, cea mai cunoscuta balada din acest gen muzical, „Stairway to Heaven” – Led Zeppelin, ridicand spectatorii in picioare.

Alaturi de Maria Hojda au venit cei de la Brio Sonores, castigatorii din acest an ai concursului „Romanii au talent”, alaturi de care a interpretat „Ave Maria” si „Ameno”. Maria Hojda a cantat solo piesa „Because of You” (Skunk Anansie) iar alaturi de Loredana a cantat „Cat ii Maramuresul”.

La acest moment au urcat pe scena si cativa membri ai familiei sale: surorile Francesca, Flavia si fratele sau, Augustin. Nu a venit pe scena Ligia, care a ajuns si ea pana in semifinala, si nici Augustin Aurel, tatal lor, care a cochetat si el cu muzica folk. Dupa acest moment, familia Hojda a fost descrisa de catre Marius Moga drept „Kelly Family”.

Anda Dimitriu, Finalista din echipa Moga a cantat „Lie Ciocarlie” alaturi de maestrul Gheorghe Zamfir, iar melodia solo a fost „All by Myself” (Celine Dion). Conform regulamentului, Anda Dimitriu a cantat in finala si impreuna cu antrenorul sau, Marius Moga.

Aliona Munteanu a cantat impreuna cu Mircea Baniciu un mixaj intre „Andrii Popa” si „Viata la tara” iar impreuna cu Smiley a interpretat piesa „Stay with Me” (Sam Smith).

Dupa votul publicului, emotionat, Tiberiu Albu a spus: „Va multumesc, va multumesc, va multumesc! Va multumesc nespus de mult ca mi-ati fost aproape tot timpul asta. Nu stiu ce altceva sa va spun, eu nu stiu ce este in sufletul meu in momentul acesta… sunt extraordinar de fericit! Sper sa ne vedem in continuare”.

In finala concursului au mai evoluat, ca invitati in spectacol, David Bisbal, Inna si Mihai Chitu, laureatul de anul trecut.

Tiberiu Albu este cel de-al patrulea castigator la Vocea Romaniei, dupa Vlad Stan (2011/Smiley), Julie Mayaya (2012/Horia Brenciu) si Mihai Chitu (2013/Horia Brenciu). Marius Moga si Loredana raman in continuare fara membri ai echipei lor desemnati castigatori ai trofeului in emisiunea difuzata de ProTV.


Preluare: ActualMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și