Azi dimineață, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vișeului, jud. Maramureș, au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 07.00, colegii noștri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Valea Vișeului, patru persoane, care se deplasau către interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele în cauză nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin. În vederea reţinerii persoanelor, oamenii legii au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată nu s-au oprit, au sărit în apa râului Tisa şi s-au întors înot pe teritoriul ucrainean.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, care ulterior ne-au comunicat că pe direcţia respectivă au fost reţinuți patru cetățeni ucraineni care au participat la activitatea infracţională.

La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 35.100 lei.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte, județul Maramureș, au descoperit în apropierea frontierei de stat 5 colete cu țigări de proveniență ucraineană.

Baxurile au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.499 pachete de ţigări în valoare de aproximativ 30.000 lei.

În ambele cazuri, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și