* În data de 11 decembrie a.c., un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei aflat în serviciul de supraveghere a frontierei de stat, a observat o autoutilitară care se deplasa de la frontiera de stat către interior.

S-a trecut la monitorizarea autovehiculului, apoi la oprirea lui pentru control. La volanul maşinii se afla cetăţeanul ucrainean I. C., în vârstă de 29 de ani. Poliţiştii de frontieră au observat în autoutilitară mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii autovehiculului împreună cu şoferul la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma unui control amănunţit, în autoutilitară au fost descoperite 36 de colete care conţin 25.500 pachete ţigări, de diferite mărci, în valoare de 227.000 de lei, pentru care şoferul nu deţinea documente legale.

Cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, autoutilitara folosită la transportul acestora a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vişeului au oprit, în trafic, pentru control, pe raza localităţii Petrova, jud. Maramureş, o autoutilitară condusă de cetăţeanul român Leontin G., de 40 de ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.
La controlul efectuat asupra autovehiculului, poliţiştii de frontieră au observat un loc special amenajat, în şasiu, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii autoutilitarei împreună cu şoferul la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma efectuării unui control amănunţit asupra autovehiculului în locul special amenajat au fost descoperite ascunse 1.000 pachete ţigări, marca Jin Ling, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 8.840 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Maramureşeanului i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Şi în acest caz, autoutilitara în valoare de 15.000 lei, folosită la transportul ţigărilor a fost indisponibilizată la sediul sectorului, până la finalizarea cercetărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și