Acţiunea a fost desfăşurată în cooperare cu lucrătorii Poliţiei Rutiere Negreşti care au folosit armamentul din dotare, deoarece şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, fiind trase mai multe focuri de armă spre pneurile maşinii. Conducătorul auto a fost reţinut pentru 24 de ore.

Ieri, 12 octombrie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Negreşti Oaş a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliţiei Rutiere Negreşti Oaş.

Astfel, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control în trafic, la intrarea în Negreşti Oaş dinspre Certeze, a unui autoturism înmatriculat în România. Șoferul a ignorat semnalele şi a continuat deplasarea în viteză, iar în urmărirea lui au pornit colegii de la Poliţia Rutieră Negreşti Oaş care, pe timpul desfăşurării acţiunii, au folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase 14 focuri de armă spre pneurile mijlocului de transport.

Ulterior, s-a reușit oprirea autoturismului pe o stradă din Negreşti Oaş, dar şoferul a abandonat maşina, lăsând motorul pornit şi reuşind să fugă. În scurt timp, şoferul a fost reţinut în curtea unui imobil din Negreşti. Bărbatul a fost identificat în persoana unui cetățean ucrainean, în vârstă de 22 de ani, iar în interiorul mijlocului de transport au fost descoperite mai multe colete cu țigări fără timbru fiscal.

La sediul instituției, în urma inventarierii coletelor din mașină a rezultat cantitatea de 8.600 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 100.600 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul a fost reţinut până la finalizarea cercetărilor.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş, iar faţă de conducătorul autoturismului s-a luat măsura

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și