Ieri, 5 octombrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 10.00, colegii noștri au observat, la aproximativ 200 de metri față de linia de frontieră, în curtea unui imobil nelocuit, dar și în interiorul acestuia, de pe raza localității Crăciunești, județul Maramureș, mai multe colete voluminoase.

În prezenta și cu acordul unei femei care are grijă de imobilul respectiv, polițiștii de frontieră au intrat în interior de unde au ridicat mai multe colete cu țigări, de proveniență Duty-Free.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și verificare a zonei.

Drept urmare, coletele cu țigări descoperite au fost transportate la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 10.200 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 120.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău au desfăşurat, în data de 04.10.2021, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră au observat pe direcția localității Sarasău, județul Maramureș, mai multe persoane care transportau spre un autoturism parcat în zonă, colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării.

Colegii nostri au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și mașina, fugind spre teritoriul statului vecin.

Pentru reținerea persoanelor, polițiștii de frontieră au tras trei focuri de avertisment în plan vertical conform prevederilor legale, însă acestea tot nu s-au oprit, au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul Ucrainei.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

Autoturismul și coletele au fost transpotate la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 11.500 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de 134.550 lei, iar autoturismul în valoare de 7.500 lei a fost indisponibilizat până la finalul cercetărilor.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și