Pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare fiind trase mai multe focuri de armă, cu respectarea prevederilor legale.

Ieri, 26 octombrie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare – I.T.P.F. Sighetu Marmației, s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 9.40, colegii noştri au oprit pentru control, în municipiul Satu Mare, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România. Mașina era condusă de către un cetățean român, în vârstă de 22 de ani, din județul Satu Mare, iar în interiorul mijlocului de transport au fost descoperite mai multe colete voluminoase.

Șoferul și autovehiculul au fost conduși la sediul S.T.P.F. Satu Mare. În urma controlului amănunțit asupra mijlocului de transport, în portbagaj a fost descoperită cantitatea de 2.450 pachete de proveniență extracomunitară. Valoarea acestora se ridică la aproape 28.700 lei.

Totodată, autoturismul, în valoare de 14.000 lei, folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat la sediul Poliției de Frontieră, până la finalul cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Azi, 27 octombrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, judeţul Suceava, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 02.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat mai multe colete voluminoase, spre interiorul țării.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor, iar în momentul în care aceştia au observat oamenii legii, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

În vederea reţinerii contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.

Imediat, au fost anunţate autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, care ulterior au comunicat că pe direcţia respectivă au descoperit, pe teritoriul ucrainean, şapte baxuri cu ţigări.

La fața locului, pe partea românească, au fost descoperite 25 colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 12.490 pachete cu țigări, de proveniență Duty Free.

Țigările în valoare de 146.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și