Ieri, 12 august 2020, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, județul Maramureș, au desfășurat o acțiune, în zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 19.30, colegii noștri au descoperit abandonat pe marginea părții carosabile, între localitățile Valea Vișeului și Bistra, un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în România, care nu-și justifica prezența în zonă.

În momentul în care polițiștii de frontieră s-au apropiat de autoturism au observat în interiorul acestuia mai multe colete asemănătoare celor cu țigări de contrabandă.

Drept urmare, autovehiculul cu baxuri a fost transportat la sediul sectorului, unde în urma inventarierii s-a stabilit că acestea conțin 14.500 pachete țigări cu timbru Duty Free, în valoare de aproximativ 170.000 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, autoturismul în valoare de 6.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituției, până la finalizarea anchetei.

Verificările sunt continuate în vederea depistării persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Tot ieri, 12 august a.c., și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană.

Astfel, colegii noștri au descoperit în zona de frontieră, pe direcția localității Brodina, județul Suceava, un colet care s-a dovedit a conține 1.950 pachete țigări, în valoare de 22.800 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

În continuare se desfășoară verificări în vederea identificării persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și