Pe timpul unor misiuni de supraveghere și control în zona de competență, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au descoperit, în data de 06.10.2021, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Valea Vișeului, judeţul Maramureș, 24 de colete cu țigări ascunse sub vegetație.

Baxurile cu țigări au fost duse la sediul sectorului în vederea confiscării, iar în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 20.656 de pachete cu țigări, în valoare totală de 242.000 lei.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au descoperit, ieri, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității de frontieră Lunca la Tisa, județul Maramureș, doua colete cu țigări, de proveniență Duty-Free.

S-a trecut la monitorizarea zonei, iar în cel mai scurt timp, au fost înștiințate și autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În continuare, baxurile au fost transportate la sediul serviciului, unde în urma invetarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 1.499 pachete țigări, în valoare de 17.500 lei.

olițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, la frontiera cu Ucraina, 36.115 pachete cu ţigări, în valoare de 422.832 lei, marfă ce urma să fie transportată și comercializată pe piața neagra de desfacere din zonă.

În data de 7 octombrie a.c., la nivelul Sectorului Poliție Brodina, județul Suceava, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 23.20, lucrătorii noştri au identificat pe comunicaţia Nisipitu-Lupcina, un autoturism de teren marca Mitshubischi Shogun, fără plăcuţe de înmatriculare, abandonat, în interiorul căruia s-au observat mai multe colete care conţineau ţigări de contrabandă.

Autoturismul şi coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 13.960 pachete cu țigări, de provenienţă extracomunitară.

Țigările în valoare de 163.332 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren în valoare de 6.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În toate cazurile, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și