Martorii prezenți la fața locului au rămas gură-cască când au văzut că bărbatul nu se oprește aici. Acesta i-a luat smuls bătrânei un buchet de flori pe care a început să le rupă în fața femeii.

Întrega poveste a fost făcută publică de către o femeie, martoră la toată scena. La fața locului au ajuns și două echipaje de Poliție, care l-au calmat rapid pe scandalagiu.
“Voi scrie azi despre un episod trait acum seara, după ora 22 cand alergam nebuna prin oras de la un non stop la altul in speranta de a găsi o chestie musai necesară pt acum seara. Asa am văzut ce lume mișună pe străzi la ora asta in diverse zone ale orașului și, mărturisesc sincer, ca mi-a fost destul de frica cand in zona magazinului Maramuresul la un astfel de butic am simtit ca mi-e ultima speranta , dar zona era împînzită de bărbați . Mi-am parcat mașina, în stilu-mi specific aiurea si neregulamentar in speranta ca revin iute. M-am apropiat de grupul ce stătea la o coada impresionantă in strada si am stat cuminte la rând. Intre timp cu ochi vigilenți scrutam apropierile. Alăturat, o bătrână trecuta de 80 de ani vindea flori. Primul meu gând a fost: doamne, ce nevoi o împing sa stea la ora asta in strada? I-am privit florile: galetile ii erau pline, semn că nu a fost o zi norocoasă. Mii de intrebari m-au inundat: ce pensie o fi avand? Cu ce va merge acasa ? Ce face daca florile ei de gradina se usca pana a doua zi? …. deodata un mare BLUFFF ma trezeste din meditatie: un nenorocit de om de vreo 30 ani scapa un bax cu bere in fata batranei. Il aud șuierand draconic printre dinti: SCORPIE CE ESTI, DIN CAUZA TA AM SCAPAT BEREA! Lumea sta, asistă, priveste tace. Isi ia alt bax, cu bere, se duce in fata batranei, calcă cioburile in picioare. Batrana se ia de cap. Lumea priveste si tace. Nebunul beat isi face numărul pana la capat: smulge din găleata batranei un buchet cu dalii albe si urla: astea is pentru ca am spart berea din cauza scorpiei. Lumea priveste si tace. Nu si batrana, care s-a ridicat de pe scaun si cu picioarele îndoite de arttrita il apuca de haina si striga disperata: dă-mi florile-napoi! Oameni buni, mi-a luat florile! Lumea privea inmarmurita la curajul femeii. Un domn a strigat: lasati-l doamna, va platesc eu florile! Dar batrana nu voia bani nemunciti. Deodata un tânăr, il apuca pe bețivul asteptat de o dubă de alți bețivi probabil de mânecă si pe un ton autoritar ii spune: da florile femeii inapoi! Ca la un semnal au sărit toti tinerii pe el. Nu le-a fost frică de cei din duba din imagine. L-au pus sa curețe cioburile, sa plateasca florile facute praf si nu i-au dat voie sa plece pana nu l-au predat politiei. Desi eram parcata neregulamentar, va mărturisesc că a fost prima data cand m- am bucurat cand am vazut masina poliției ca vine ! In semn de solidaritate cu batrana, tinerii au început să îi cumpere florile( precum cel din imagine). Batrana mi-a dat o lectie de curaj! Si inca ceva: asta seara am vazut ca baietii tatuati sunt de fapt baieti buni!”, se arată în postarea publicată de femeie.


Preluare: ActualMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și