Paula Pop arată că, pentru a supraviețui, partidele politice trebuie să-și recapete capacitatea de a inspira și mobiliza oamenii și trebuie să fie dispuse să-și revizuiască structurile, mentalitățile și metodele pentru a se adapta la o lume nouă. Asigurarea unei legăturii între opinia publică și politică prin crearea unui sistem mai transparent și lipsit de corupție este o cerință a vremurilor. Aceasta implică comunicare verticală - mesaje clare, platforme de comunicare, articole, petiții și survey, idei și oportunități adunate de la membrii și cetățenii. Finanțări transparente, imaginea curată a liderilor, opiniile largi sunt câteva dintre ideile pe care Paula Pop le aduce în cadrul partidului și cărora le vom acorda o atenție deosebită în perioada următoare.
”Consider că trebuie să implementăm indicatori de performanță, respectiv să analizăm rolul așteptărilor de performanță în evaluările angajamentelor electorale îndeplinite și încălcate pe baza constatărilor referitoare la mecanisme similare din zona privată. Voi milita, de asemenea pentru organizarea unor comitete disciplinare independente care să investigheze și să sancționeze membrii de partid (chiar și structurile guvernamentale) care nu urmează regulile, valorile politice și civice, pentru că atunci când un caz ajunge în presă și se fac dosare penale este deja prea târziu deoarece se pierde încredere cetățenilor. Voi insista pe stabilirea unor parteneriate cu societățile civile sau dezvoltarea unui mecanism intern în partid pentru o continuă dezvoltare a clasei politice în ceea ce privește statutul politic, campanii, acțiuni de binefacere, discursul în public. În opinia mea este necesară asumarea unei reforme administrative cum ar fi limitarea numărului de mandate la primărie, simplificarea structurilor în instituțiile publice, descentralizarea politică a instituțiilor publice. Pentru a clădi cu adevărat o societate durabilă sunt necesare proiecte bazate pe strategie care să aibă și continuitate de la un mandat la altul, chiar dacă pionii principali se schimbă și acest lucru ar fi posibil prin protocoale de colaborare politice în scopuri administrative. Ar fi benefic să înființăm forumuri de discuții pe domenii de activitate care să poată fi folosite și ca parte consultativă atunci când e nevoie. Aceste forumuri pot fi județene, regionale sau chiar naționale și consider că ar ajuta și să se înțeleagă mai bine nevoile și provocările mediului privat într-o piață în schimbare continuă. ⁠Procesele noastre politice actuale tind să se concentreze pe probleme pe termen scurt și să ignore interesele generațiilor viitoare. Acest lucru s-ar putea datora unor prejudecăți sau pentru că oamenii din ziua de azi nu prea prețuiesc sau nu înțeleg generațiile tinere. Dezvoltarea unor strategii de termen lung și investirea în sistemul de învățământ pot rezolva aceste probleme. Nu în ultimul rând este necesară o strategie care să includă proiecte de infrastructură în vederea dezvoltării durabile”, a declarat Paula Pop, vicepreședinte PSD Maramureș.

Deputatul PS Maramureș, Gabriel Zetea, președintele filialei județene a PSD arată că va susține propunerile Paulei Pop și le va dezbate în cadrul partidului. ”Atragem oameni alături de PSD Maramureș și fiecare profesionist care alege să ni se alăture este pentru noi un real câștig. Cu astfel de oameni vom intra în campaniile electorale care vor urma și am convingerea că Paula Pop va fi o voce fermă și puternică în cadrul PSD Maramureș, o voce care se va face auzită și care va milita cu adevărat pentru întreg mediul de afaceri. Îi dorim mult succes în activitatea politică și profesională și o asigur de întregul meu suport în toate propunerile pe care le va face în cadrul PSD Maramureș”, a conchis președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, chestor al Camerei Deputaților și vicepreședinte PSD la nivel central.

Biroul de presă al PSD Maramureș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și