Fotbalistul Gareth Bale, în vârstă de 33 de ani, își încheie cariera ca cel mai selecționat jucător din Țara Galilor, cu 111 prezențe, marcând 40 de goluri în acest timp. El este unul dintre cei mai de succes fotbaliști britanici din istorie, după ce a câștigat 16 trofee, inclusiv cinci titluri de Liga Campionilor, în nouă sezoane la Real Madrid, informează sportinglife.com, potrivit Mediafax.

Gareth Bale se retrage din fotbal

Gareth Bale și-a anunțat decizia prin intermediul unei postări pe Instagram: "După o analiză atentă, îmi anunț retragerea imediată din fotbalul de club și internațional. Mă simt incredibil de norocos că mi-am îndeplinit visul de a juca sportul pe care îl iubesc. Mi-au fost oferite cu adevărat unele dintre cele mai bune momente din viața mea”.

Drumul succesului lui Gareth Bale

În noiembrie a fost întrebat dacă plănuiește să se retragă de la națională, dar a negat. A dat de înțeles că este gata să joace pentru Țara Galilor și anul viitor, în calificările pentru EURO 2024. Cariera în club a starului născut la Cardiff l-a purtat de la Southampton la Tottenham Hotspur şi Real Madrid înainte de a se trece la Los Angeles. Cu Ţara Galilor, el a ajuns la Euro 2016 şi 2020, dar şi la Cupa Mondială din Qatar, prima participare a galezilor după 1958.

"Fotbalul mi-a oferit cu adevărat unele dintre cele mai bune momente din viaţa mea. Au fost cele mai bune momente într-o carieră de 17 ani, care vor fi imposibil de reprodus, indiferent de ce îmi rezervă următorul capitol al vieţii mele”, a adăugat Gareth Bale. El a câştigat de cinci ori Liga Campionilor cu Real Madrd, (2014, 2016, 2017, 2018 şi 2022) şi de trei ori campionatul Spaniei (2017, 2020 şi 2022). Internaţionalul galez a purtat tricoul naţionalei sale de 111 ori şi a marcat 40 de goluri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și