In duminica Floriilor se sarbatoresc cei care au nume de floare si este dezlegare la peste. Pentru ca exista multi sarbatoriti de Florii, dar si pentru a pastra traditia, va recomandam o reţeta delicioasa pentru aceasta zi.
Peste la cuptor cu sos si garnitura de legume
Ingrediente
Peste 1kg (cod sau merluciu), 2 cepe, 2 morcovi, 2 adei grasi, pasta de gogosari, 5 catei de usturoi, sare, piper zeama de lamaie, ulei, o cana de vin alb o cana suc de rosii.
Mod de preparare
Pestele curatat se taie bucati, pe care se presara sare, piper si se lasa 1-2 ore in zeama de lamaie amestecata in prealabil cu putin ulei si condimente. Ceapa se taie fideluta si se caleste cu morcovii taiati rondele. Se adauga ardeii taiati fasii, pasta de gogosari, usturoiul pisat, sare, piper. Intr-o tava puneti legumele calite, iar deasupra pestele. Turnati o cana mica de apa si dati la cuptor 30 minute. Cand este aproape gata, puneti suc de rosii si vinul.
Se seveste cu garnitura de legume.
Preluare: retete.flu.ro