Ministrul finanțelor, Dan Vîlceanu, a declarat duminică seara la Digi24 că a fost vorba despre o „scăpare”, o „greșeală” care va fi remediată, dar articolul din decizia CNSU e „foarte clar”, astfel că de marți, și școlile private vor putea intra în vacanță.

„Am fost anunţaţi că mâine (luni - n.r.) la ora 11:00 are loc o întâlnire în format hibrid și va fi remediată această greşeală care s-a făcut, astfel încât și şcolile private să se bucure de același tratament cu celelalte şcoli. Imediat cum se termină ședința, care va fi o ședință scurtă, doar pentru remedierea acestei greșeli, se va trimite la Monitorul Oficial”, a declarat Dan Vîlceanu, la Digi24.

El a spus că „se mai întâmplă asemenea lucruri. Nu cred că e un moment în care poți să dai vina pe cineva. Eu înțeleg că sunt două articole diferite, nu mă întrebați, că nu știu, nu mă pricep la toate. E o chestiune legată de Ministerul Educaţiei, de Ministerul Sănătăţii, e o hotărâre CNSU, care înțeleg că a fost bine, nu știu, a fost o eroare, pur și simplu. Atunci când e o eroare, e bine să o recunoști”, a adăugat ministrul demis al finanțelor.

„Conform art. 8.1 din decizia CNSU, se suspendă prezența fizică din școlile și grădinițele private. Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță, sau cursuri online. Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educației a avut datoria și a reglementat vacanța în unitățile de stat”, a declarat duminică Sorin Cîmpeanu, ministrul educației. Drept urmare, conform reglementărilor care sunt în vigoare în prezent, școlile private pot rămâne deschise.

Întrebat de ce, din moment ce s-a discutat, hotărârea nu a ieșit limpede din guvern, Dan Vîlceanu a replicat: „Păi, a ieșit limpede. Numai că a existat o greşeală şi greșeala mâine va fi remediată. (...) Eu sunt la Finanţe, nu sunt nici la Educaţie, nici la Sănătate, nici la CNSU. Mai mult decât atât nu ştiu. Discuţia care a avut loc în guvern a fost tocmai pentru că sunt şcoli străine și trebuia să prevenim anumite nemulțumiri. Este foarte clar articolul, numai că a fost această scăpare cu şcolile private. Vom remedia mâine”, a declarat Dan Vîlceanu.

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni. Măsura se aplică școlilor și grădinițelor, atât de stat, cât și private, ca și after school-urilor, potrivit hotărârii de vineri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. De asemenea, universităților li se recomandă să treacă la cursuri online. Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că creșele vor rămâne însă deschise.


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și