Aflat la Cernavodă într-o vizită oficială, șeful statului a fost întrebat dacă România ar putea introduce o măsură asemănătoare cu cea din Italia, unde certificatul verde de vaccinare împotriva Covid-19 devine obligatoriu la locul de muncă începând din 15 octombrie.

”Este o măsură care se discută și la noi. Știți bine că am avut această discuție, este o măsură deocamdată în discuție, ca și vaccinarea obligatorie. Eu nu sunt adeptul neapărat al unor măsuri obligatorii și cu represalii. Dar dacă nu reușim prin alte măsuri să încetinim răspândirea virusului, de exemplu prin măsura cea mai naturală, prin vaccinare, atunci este posibil ca la un moment dat și astfel de măsuri, mai puțin populare, să fie luate în discuție și aprobate, probabil acum de Parlament, cum Guvernul este interimar și nu poate să dea ordonanțe de urgență. Ori, astfel de măsuri care afectează libertatea cetățenilor, se iau prin lege.” - a declarat președintele Iohannis.

Șeful statului a mărturisit faptul că nu înțelege ”foarte bine” motivele pentru care românii evită vaccinarea împotriva Covid-19, în condițiile în care aceste vaccinuri sunt ”verificate” și ”răs-verificate”.

”Da, suntem în plină pandemie, este foarte trist. Sunt în situația să repet de nenumărate ori: suntem în pandemie. Valul 4 ne-a lovit foarte rău și îi rog foarte mult pe români să meargă să se vaccineze. Suntem într-un paradox. Suntem în pandemie, avem arma pentru a termina pandemia, este vaccinul, și în continuare lumea stă și nu se vaccinează. Nu pot să înțeleg foarte bine aceste reticențe, este un vaccin verificat și răs-verificat pe miliarde de oameni, între timp, este un vaccin care funcționează foarte bine și îi rog pe români să meargă să se vaccineze, să terminam o dată cu această pandemie, să ne vedem de treaba noastră.” - a spus președintele Klaus Iohannis.


Preluare: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și