Guterres a mai spus că este "important să recunoaştem că atacurile Hamas nu au avut loc din senin. Poporul palestinian a fost supus la 56 de ani de ocupaţie sufocantă". "Domnule secretar general, în ce lume trăiţi?", a reacţionat ministrul israelian de externe, Eli Cohen, denunţând "discursul şocant" al lui Antonio Guterres, pe care l-a acuzat că este "înţelegător faţă de terorism şi faţă de crimele" Hamas.

Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au informat la primele ore ale dimineţii de miercuri că au atacat poziţii ale armatei siriene, ca represalii la lansarea de rachete din ţara arabă către teritoriul israelian. "Ca răspuns la lansările de rachete de marţi dinspre Siria către Israel, avioane de luptă ale IDF au atacat infrastructura militară şi lansatoarele de rachetă aparţinând armatei siriene", a anunţat IDF pe contul său de X.

Totodată, Pentagonul a confirmat marţi că, începând din 17 octombrie, forţele americane şi de coaliţie au fost ţinta a 10 atacuri în Irak şi a trei în Siria din partea unor grupuri susţinute de Iran. Secretarul de presă al Pentagonului, Pat Ryder, a confirmat aceste atacuri într-o conferinţă de presă în care nu a dorit să intre în detalii, din raţiuni de securitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și