La concursul de şah organizat la Târgu Mureş de către M.A.I., au participat cei mai buni reprezentanţi ai Poliţiei, Pompierilor, Poliţiei de Frontieră şi Jandarmeriei din toată ţara, respectiv 60 de concurenţi.

Locul secund a fost câştigat de cpt. Văsuţ Zaharia, comandant de grupă în cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil Baia Mare, din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş.

Acesta este jucător de şah legitimat la C.S. „Tinere Speranţe” din Baia Mare, având categoria de clasificare „candidat de maestru” – „elo 2106”, câştigător a numeroase turnee de şah atât pe plan naţional, cât şi internaţional, având o activitate sportivă în cest domeniu, de peste 30 de ani.

Pasiunea şi abilitatea în practicarea şahului, este împărtăşită şi dăruită noii generaţii, prin antrenamente la nivel local cu copii cu vârste cuprinse între 6 – 10 ani, cărora cpt. Zaharia Văsuţ le împărtăşeşte din „tainele” jocului minţii.

În cadrul concursurilor organizate la nivel judeţean de către structurile aparţinând M.A.I., cpt. Văsuţ Zaharia nu a putut fi detronat de pe locul fruntaş, la ramura sportivă şah.

Rezultatul din cadrul concursului de şah al M.A.I., este cu atât mai important pentru arma „jandarmi”, cu cât este prima dată când în cadrul acestui concurs, Jandarmeria se află pe podium.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și