Campania iniţiată de către Jandarmeria Română şi care se va desfăşura în cadrul Proiectului „Consolidarea capacităţilor Jandarmeriei Române” - cofinanţat din Programul de cooperare elveţiano-român, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş, Serviciului Public Salvamont Maramureş, Complexul Turistic Şuior, are scopul de a contribui la sporirea siguranţei cetăţenilor în zonele montane pentru obţinerea unei dezvoltări turistice durabile, precum şi de sensibilizare a turiştilor în ceea ce priveşte necesitatea protejării mediului înconjurător.

Campania media de sensibilizare va debuta cu o activitate preventiv-educativă a copiilor rromi la Şcoala Generală din Ponorâta, cu privire la atribuţiile Jandarmeriei Montane, precum şi reguli, norme care trebuie respectate pe munte, reguli de protejare a mediului înconjurător. Activitatea va fi prezentată de către jandarmii Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Târgu Lăpuş alături de reprezentanţi ai structurii de Jandarmerie Montană.
Sâmbăta, 13 decembrie a.c., începând cu orele 09.00, în staţiunea turistică Şuior va fi lansată oficial campania media printr-o serie de activităţi specifice.

Cu această ocazie jandarmii montani vor fi protagoniştii unor exerciţii demonstrative care vor consta în realizarea unei intervenţii pentru salvarea-evacuarea unor persoane aflate în dificultate (accidentate), organizând şi un concurs de orientare turistică.
În cadrul aceluiaşi eveniment, membrii Asociaţiei „Cercetaşii Munţilor” Maramureş vor lua parte la o serie de activităţi şi jocuri de coeziune, în urma cărora vor fi premiaţi de către organizatori.
În apropierea locului de desfăşurare a exerciţiilor demonstrative, va fi amplasat un punct de informare al Jandarmeriei Române, unde vor fi oferite informaţii de specialitate şi vor putea fi vizualizate o parte din materialele şi tehnica aflate în dotarea posturilor montane.

La activităţi sunt aşteptaţi să participe domnul Anton Rohian, prefectul Judeţului Maramureş, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Maramureş, ai administraţiei locale, Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Maramureş, Agenţiei de Protecţie a Mediului Maramureş, Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, Serviciului Public Salvamont Maramureş şi ai Parcului Naţional Munţii Rodnei .
Activităţile de promovare a Campaniei de sensibilizare privind aria Carpaţilor vor continua în perioada 15 - 30.12.2014, în staţiunile turistice Cavnic, Valea Vaserului şi Borşa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și