Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat oficial joi nominalizarea actualului ministru al Apărării Nicolae Ciucă, propus de PNL, pentru funcţia de premier. Nicolae Ciucă, prezent şi el la Palatul Cotrceni, a declarat că va negocia cu toate forţele responsabile pentru a alcătui Guvernul într-un timp foarte scurt.

Klaus Iohannis: „Discuțiile de azi au fost considerabil mai bune decât ultimele discuții. Am reiterat la fiecare întâlnire că acum este nevoie de o soluție reală. Acum, criza politică trebuie să se încheie. E nevoie de un guvern care se apucă să rezolve problemele. Să terminăm cu această criză de preocupări care țin doar de politicieni. E inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem criza pandemică, o situație dramatică în spitale, iarna bate la ușă, prețurile la energie cresc. E nevoie de un guvern cu puteri depline. În acest sens, am fost foarte mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare, s-a votat acolo în unanimitate un candidat care mi-a fost propus în persoana lui Nicolae Ciucă”.

Nicolae Ciucă: „Am înțeles încredințarea acestui mandat în situație de criză. Vom negocia cu toate forțele responsabile ca într-o perioadă scurtă să alcătuim guvernul și să treacă de Parlament”.

Noua rundă de negocieri vine după ce Guvernul propus de Dacian Cioloş nu a primit votul de încredere al Parlamentului. Astfel, preşedintele Klaus Iohannis caută, cu partidele parlamentare, o soluţie pentru a se ieşi din criza guvernamentală.
PSD și USR au anunțat deja că nu vor face o propunere de premier, în timp ce liberalii s-au răzgândit în privința lui Florin Cîțu și îl vor propune pe Nicolae Ciucă.

Surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că președintele Klaus Iohannis le-ar fi spus liberalilor, în întâlnirea care a avut loc miercuri seara la Vila Lac, că trebuie să formeze un Guvern cu oricine, dar nu cu USR.

Astfel, una dintre variantele luate în calcul este formarea unui Guvern PNL-UDMR, care să fie susținut în Parlament, pentru unele proiecte legislative, de PSD.


Preluare: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și