O parte din informațiile incluse provin din chestionarele aplicate elevilor, părinților și bunicilor din localitățile limitrofe ale Parcului Național Munții Rodnei. La elaborarea acestui material informativ au colaborat biologi și reprezentanți ai Administrației Parcului Național Munții Rodnei.

Promovarea utilizării cunoștințelor tradiționale de utilizare a plantelor sălbatice leacuri, în scop culinar, religios, magic, este o inițiativă inovativă în zonă și s-a bucurat de un real interes din partea tinerilor și factorilor de interes implicați.

Reîntoarcerea la cunoștințele tradiționale de utilizare a plantelor sălbatice devine o prioritate pentru comunitățile montane, fiind o valoare ce susține autenticitatea și unicitatea spațiului montan, iar implicarea tinerilor în promovarea și transmiterea acestora, reprezintă un mod inedit de învățare prin experimentare, dar și de dezvoltare personală. Acest minighid poate fi găsit pe website-ul școlii http://scoalaartemiupubliualexi.ro/ și al Parcului Național Munții Rodnei www.parcrodna.ro.

Biolog dr. Claudiu Iușan

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și