Slujba a fost oficiata de arhiepiscopul Iustinian Chira, al Episcopiei Maramuresului si Satmarului, de arhiereul vicar Iustin Hodea Sigheteanul si de numerosi preoti si calugari.

La invitatia presedintelui PSD Maramures, Gabriel Zetea, vicepresedinte al Consiliului Judetean, vicepremierul Romaniei, Liviu Dragnea s-a aflat in judetul nostru. Ministrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) a participat vineri, 15 august 2014, de la ora 8.00, cu ocazia marii sarbatori crestine, Sfanta Maria, la procesiunea religioasa de la Manastirea Moisei, iar intre orele 10.30 – 12.30, vicepremierul Liviu Dragnea a fost prezent la slujba care s-a oficiat la Manastirea ”Sfanta Ana” de la Rohia.

Alaturi de vicepremierul Romaniei, Liviu Dragnea s-au aflat si autoritatile locale si judetene, vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, prefectul Anton Rohian, deputatii Florin Tataru si Gheorghe Șimon, senatorii Sorin Bota si Liviu Marian Pop, primarii din zona, precum si reprezentantii UNPR, Emil Ambrus, presedinte si Liliana Moga, consilier municipal. Liviu Dragnea a primit in dar de la PS Iustin Sigheteanul o icoana cu Sfintii Brancoveni. Sfantul parinte a si multumit Guvernului Romaniei pentru sumele de bani care au fost alocate atat Catedralei Episcopale ”Sfanta Treime” din Baia Mare, cat si Centrului Monahal ”Nicolae Steinhardt”, de la Rohia.

PS Iustin Sigheteanul a vorbit si despre noul inceput care va veni odata cu toamna acestui an si a aratat ca alegerile prezidentiale din noiembrie ar trebui sa aduca un nou om la carma tarii. Poza de grup a fost realizata alaturi de Arhiepiscopul ortodox al Maramuresului si Satmarului, IPS Iustinian Chira, iar apoi vicepremierul Liviu Dragnea a iesit in multime pentru a manca o farfurie de ciorba de fasole de post cu paine de malai.

Ministrul MDRAP a declarat ca se simte foarte bine in Maramures, un loc unde credinta este la ea acasa si unde oamenii stiu sa pretuiasca ce au mai bun.

“Ceea ce am trait in Maramures, in acest loc sfant si minunat a fost coplesitor. Dimineata am fost la Moisei, unde am vazut procesiunile, am admirat biserica din lemn ridicata in 1599 si am vazut cum se pastreaza in aceasta zona niste traditii, obiceiuri, am realizat cat de puternica este credinta in tara noastra. Am venit cu multa evlavie aici, la Rohia, in Țara Lapusului, loc unde episcopul Iustin si parintele staret m-au invitat inca din primavara si atunci am stabilit ca, de aceasta mare sarbatoare a Sfintei Maria o sa fiu la Rohia.

Am vazut si aici, la fel ca in alte zone din Maramures, cat de intensa este spiritualitatea, cat de puternica este credinta, ce inseamna biserica ortodoxa pentru poporul roman”, a declarat vicepremierul Romaniei, Liviu Dragnea.

”Ne-am bucurat foarte mult sa il avem pe vicepremierul Liviu Dragnea in Maramures, pentru a doua oara in ultimele trei luni. Alaturi de primarii si parlamentarii Maramuresului am participat, alaturi de dansul, la slujba religioasa oficiata atat la Manastirea Moisei, cat si si la Manastirea ”Sfanta Ana” din Rohia, locuri binecuvantate de Dumnezeu si care ne arata ca aici, credinta este la ea acasa.

Avem, in judetul Maramures cea mai mare alocare a ultimilor 25 de ani, o suma istorica pe care am obtinut-o prin lobby insistent la Ministerul Dezvoltarii, dar si datorita faptului ca vicepremierul Liviu Dragnea si premierul Victor Ponta sunt prieteni ai Maramuresului. Și avem speranta ca, la rectificarea bugetara, sumele acordate judetului vor fi suplimentate”, a declarat presedintele PSD Maramures si vicepresedinte al Consiliului Judetean, Gabriel Zetea.


Preluare: ZiarMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și