La Timișoara, Orban spune că tot ceea ce i se reproșează în moțiune nu coincide cu realitatea. Liderul PNL se consideră cel mai comunicativ premier pe care România l-a avut în ultimele 3 decenii.

”Să vedem ce moţiune de cenzură va fi. Astăzi, am depus la Curtea Constituţională o sesizare prin care am invocat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament. Privitor la moţiunea de cenzură, din punctul nostru de vedere nu poate fi depusă decât în sesiune normală, în sesiune ordinară, nu poate fi depusă în vacanţa parlamentară. Pe de altă parte, acceptând prin absurd că s-ar putea depune o moţiune în sesiune extraordinară, care e de fapt o prelungire a sesiunii ordinare pe perioada vacanţei parlamentare, până la începutul sesiunii ordinare următoare, oricum nu s-a întâmplat, eu nu ţin minte ca în 30 de ani să se fi întâmplat o asemenea situaţie, să se depună moţiune de cenzură în plină vară, în vacanţă parlamentară. Mai mult decât atât, moţiunea se depune într-o sesiune extraordinară, ea să fie citită într-o altă sesiune extraordinară şi posibil să fie votată în altă sesiune extraordinară sau în sesiunea ordinară.

Nu există premier, în ultimii 30 de ani, care să fie mai deschis ca mine, nu numai cu jurnaliștii, ci și cu cetățenii. Răspund la telefon, dacă nu am informația, trimit la cine are informații. Avem ședință de guvern, comunicate pe site, conferințe de presă. Dacă sunt funcționari care nu își fac treaba, să mi se comunice și voi face în așa fel încât să își facă treaba.”, a declarat Ludovic Orban.


Preluare: stiripesurse.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și