„Practic, Președintele l-a desemnat pe Cioloș, iar prin această decizie practic n-a făcut altceva decât să prelungească și chiar să adâncească criza politică”, a subliniat fostul lider PNL, vineri seară, la „Special B1” cu Nadia Ciurlin.

„Conducerea Partidului Național Liberal a refuzat să desemneze un candidat la funcția de prim-ministru. În condițiile în care și PSD a făcut același lucru, practic singura formațiune care a desemnat un candidat la funcția de prim-ministru a fost USR. Președintele l-a desemnat pe Dacian Cioloș, iar acum Dacian Cioloș încearcă să obțină sprijin pentru învestirea Guvernului – după părerea mea, e aproape imposibil. Sigur că decizia conducerii PNL e o decizie care de fapt este un rezultat al deciziei anterioare, și aici e interesant. Înainte de consultările de la Cotroceni, joi seară, la ora 10 seara, a fost convocată ședința de Birou Executiv în care au hotărât că se duc la Cotroceni cu Florin Cîțu propunere de prim-ministru, după care ceva i-a răzgândit și vineri, la ora 15:30, a fost convocat un alt Birou Executiv (…) și s-au dus fără niciun candidat de prim-ministru”, spune Ludovic Orban.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis este cel care i-a făcut pe liberali să se răzgândească, fostul președinte al PNL a răspuns: „Cineva, vreo inspirație venită din zone mai înalte”.

„Normal, conducerea (PNL, n.r.) a decis că nu îl sprijină pe Cioloș, ca și cum era „Secretul lui Polichinelle”. Ce altceva să fi hotărât? Evident că au hotărât că, dacă eșuează Cioloș, vor merge în continuare cu Florin Cîțu prim-ministru”, a adăugat Ludovic Orban.

Întrebat cum vede situația, el a afirmat: „Suntem de o lună și jumătate în criză ca urmare a două decizii luate de Florin Cîțu fără consultarea partidului, fără să existe vreo decizie în vreun for statutar al Partidului Național Liberal, decizii ale lui Florin Cîțu care au rupt coaliția, care au dus la o moțiune de cenzură împotriva Guvernului adoptată cu 281 de voturi. Suntem într-o criză politică prelungită ca urmare a deciziei conducerii PNL de a nu desemna un candidat de prim-ministru. Practic, Președintele l-a desemnat pe Cioloș, iar prin această decizie practic n-a făcut altceva decât să prelungească și chiar să adâncească criza politică”.


Preluare: b1tv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și