Cele 92 de efective angrenate au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, la verificarea respectării de către persoane a măsurii de carantinare la domiciliu sau în locația declarată, la verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin legislația în vigoare, respectarea normelor de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară.

Au fost utilizate 24 mijloace de mobilitate pentru executarea misiunilor. S-a procedat la verificarea respectării legislației în perioada stării de alertă la peste 60 de agenți economici.

Pe perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional trei persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de 3200 lei.

La Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Maramureș sunt centralizate următoarele informații: 457 cazuri confirmate, 153 persoane internate și aflate sub tratament medical, 278 persoane vindecate și externate, 26 persoane decedate. Se află în carantină la domiciliu sau în locația declarată 387 persoane. Menționăm că toate aceste date sunt în dinamică.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, să păstreze distanța fizică de protecție sanitară, măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și