Sunt 4 persoane confirmate pozitiv: medicul coordonator al substației pentru întreg Maramureșul Istoric (medic și la Spitalul Municipal Sighetu Marmației – focar COVID-19 până nu demult) și încă doi angajați (tot de la Substația Sighet) sunt cele trei persoane despre care vorbesc cei de la CJSU.

Ce nu ne spune DSP Maramureș este faptul că și la Stația de Ambulanță Baia Mare avem un medic confirmat pozitiv Covid-19, informează vasiledale.ro

Trebuie să menționăm faptul că toate cele patru cadre medicale sunt asimptomatice.

Comunicatul oficial al CJSU Maramureș despre cazurile COVID-19 de la Ambulanță

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență este abilitat să vă comunice faptul că trei persoane angajate la o substație de ambulanță din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș au fost confirmate pozitiv, după primirea rezultatelor de laborator. Persoanele sunt asimptomatice și au fost internate în spital, unde primesc tratament medical.

S-a procedat la dezinfecția unității și a măsurilor specifice de protecție a angajaților. În conformitate cu procedura stabilită la nivel național celelalte persoane din cadrul substației de ambulanță au fost testate, iar rezultatul probelor este negativ.

Comunicatul oficial despre Primăria Valea Chioarului

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență este abilitat să vă comunice următoarele: analizele de laborator al probelor recoltate de la angajații Primăriei Valea Chioarului au rezultat pozitiv pentru șase persoane. Toate aceste persoane sunt asimptomatice, au fost internate în spital și primesc tratament medical.

Contacții direcți au fost carantinați pentru o perioadă de 14 zile la domiciliu sau în locația declarată. Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică. De asemenea, s-au dispus măsuri pentru dezinfecția sediului primăriei, respectiv protecția individuală a personalului angajat. Se continuă măsurile stabilite de către inspectorii și epidemiologii Direcției de Sănătate Publică Maramureș.

S-a procedat la executarea dezinfecției suplimentare a sediului autorității administrației publice locale. Primăria Valea Chioarului a fost declarată focar de infecție cu SARS-CoV-2.


Preluare: vasiledale.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și