Unul dintre cazurile de violență domestică a fost semnalat la Cicârlău, unde a avut loc o altercație între un tată de 74 de ani și fiul acestuia de 43 de ani. Ambii se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost transportat la Spitalul din Cavnic pentru consult de specialitate.

Un alt caz de violență în familie a fost sesizat la Sighetu Marmației. O femeie de 58 de ani a apelat SNAU 112 pentru a sesiza poliția cu privire la faptul că fiul său, de 36 de ani, a agresat-o fizic.

Al treilea caz de violență în familie a avut loc în municipiul Baia Mare, unde o femeie de 30 de ani a fost agresată de concubinul său. Victima, pentru că prezenta leziuni la nivelul feţei şi la nivelul membrelor superioare, a fost transportată la spital unde a rămas sub supraveghere medicală pentru investigaţii suplimentare. În acest caz, împotriva agresorului, pe lângă emiterea ordinului de protecție provizoriu, s-a luat și măsura reţinerii pentru 24 de ore.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările.

Pentru a evita consecințele grave care pot fi generate de comportamentele abuzive din familie, încurajăm victimele violenţei în familie să nu tolereze aceste abuzuri și să solicite ajutorul instituțiilor competente.

Astfel, în cazul în care eşti victimă,

- Sună la 112 – apel de urgență!

- Mergi la cea mai apropiată secție de poliție!

- Mergi la cea mai apropiată unitate sanitară pentru îngrijiri medicale, dacă e cazul!

- Solicită eliberarea certificatului medico-legal de la cel mai apropiat serviciu de medicină legală!

- Contactează Serviciul Public de Asistență Socială de la nivelul primăriei sau D.G.A.S.P.C. pentru a te informa cu privire la serviciile gratuite de care poți beneficia!

- Solicită Judecătoriei emiterea unui ordin de protecție dacă viața și integritatea ta fizică sau psihică ori libertatea îți sunt puse în pericol!

- Şi nu uita de Ordinul de protecţie provizoriu care poate fi emis de către poliţişti pe o perioadă de 5 zile. Acesta poate fi emis la fața locului, pe baza evaluării situaţiei de risc care rezultă din probele obţinute și formularul de evaluare a riscului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și