"Ziua de 22 noiembrie a fost termenul limită de depunere a ofertelor pentru proiectarea şi execuţia proiectului privind "Extinderea şi Modernizarea Terminalului de Pasageri la Aeroportul Internaţional Maramureş". Avem trei oferte depuse: STRABAG SRL; Asocierea SAAB, ACER PROJE INSAAT şi SC BEMEL AG şi Asocierea CONCELEX, CONCELEX ENGINEERING şi CONCRETE&DESIGN SOLUTION. În perioada următoare se va evalua fiecare ofertă în parte, iar comisia de evaluare va desemna câştigătorul licitaţiei. Preconizăm că semnarea contractului pentru execuţie va avea loc în februarie-martie 2023, iar în primăvara anului viitor vor începe lucrările", a spus Ionel Bogdan.

De asemenea, miercuri, au fost semnate şi contractele de finanţare pentru extinderea şi modernizarea terminalului de pasageri şi cel pentru siguranţa aeroportuară de la Aeroportul Internaţional Maramureş, în valoare de peste 230 milioane de lei, finanţate din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

"Pentru a câştiga timp preţios, am iniţiat procedura de licitaţie înainte de semnarea contractelor de finanţare şi astfel vom avea constructorul desemnat pentru a începe lucrările propriu-zise. Noul terminal al Aeroportului va avea o suprafaţă totală desfăşurată de 12.209 metri pătraţi şi o capacitate de 450 pasageri pe oră", a mai precizat Ionel Bogdan.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și