„Pe măsură ce situația se stabilizează, forțele noastre armate vor fi prezente pentru a umple orice posturi vacante și pentru a ajuta la menținerea bunului mers al țării, sprijinind industria să livreze combustibil către benzinării” a declarat la SKY News ministrul apărării Ben Wallace.

Deși situația aprovizionării cu benzină s-a ameliorat în ultimele zile, multe stații, în special în sud-estul Angliei continuă să fie lipsite total de combustibil, iar la altele sunt cozi lungi.

Criza a început la sfârșitul săptămânii trecute, din cauza lipsa șoferilor de autocisterne, mulți dintre ei plecați în țările UE după Brexit.

Guvernul a legiferat săptămâna trecută emiterea a 5.000 de vize temporare de lucru pentru șoferi străini de camioane grele. Deficitul de șoferi de TIR în Marea Britanie este estimat la circa 100.000 și a fost cauzat nu doar de Brexit, ci și de pandemia de Coronavirus care a întârziat emiterea a zeci de mii de permise pentru șoferi noi.

Nu doar benzina a fost deficitară în ultimele săptămâni, în unele supermagazine rafturile au rămas goale la unele produse, și aici manifestându-se lipsa șoferilor de aprovizionare.


Preluare: g4media.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și