Oficialul englez a declarat pentru Sky News că vaccinurile obligatorii pentru salariații din sănătate ar contribui la protejarea pacienților.

Sajid Javid a adăugat că nu este descurajat de faptul că există deja un deficit de personal în sistemul de sănătate.

„Luăm în considerare acest lucru", a declarat el pentru Sky News: „Nu am luat încă o decizie finală, dar înclin să o facem".

Luni, în Marea Britanie s-au raportat 36.567 de cazuri noi de Covid, în scădere cu 19% faţă săptămâna trecută, și 38 de decese.

Anglia are una dintre cele mai ridicate rate ale vaccinării, însă lipsa restricțiilor alimentează răspândirea virusului în timp ce o subvariantă a tulpinii Delta este examinată de autorităţile sanitare. Deşi vaccinarea şi îmbunătăţirea tratamentelor au redus semnificativ rata mortalităţii din valurile de infectări anterioare, sistemul sanitar britanic începe să simtă presiunea noului val, iar rata deceselor este peste cea din celelalte ţări vest-europene.

Actualul val de infectări este atribuit de specialişti unui cumul de factori, printre care lipsa restricţiilor, scăderea imunităţii celor mai vulnerabili care au fost vaccinaţi foarte devreme la începutul anului şi ratei reduse de vaccinare a adolescenţilor, scrie Agerpres.


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și