Atmosferă instabilă găsim și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. În special după-amiază apar averse cu tunete și fulgere, iar în intervale scurte de timp se pot acumula peste 30 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul se întețește în timpul ploilor.

Și în ținuturile vestice o să plouă destul de mult - mai ales după prânz. Până atunci avem vreme frumoasă și mai caldă decât sâmbătă. În Banat temperaturile ating pragul caniculei și se vor înregistra 35 de grade.

În Transilvania soarele încălzește rapid atmosfera, iar la amiază vor fi în jur de 30 de grade. Instabilitatea crește și vor fi perioade cu ploi torențiale, însoțite de fenomene electrice. Se po strânge cantități însemnate de apă, o să cadă grindina și se pot produce vijelii.

La munte ziua începe cu soare și vreme bună. Apoi atmosfera devine instabilă. O să plouă torențial și se vor strânge peste 30 de litri de apă pe metru pătrat. Vor fi și vijelii, și căderi de grindină, iar aceste fenomene vor continua și în prima parte a nopții.


Preluare: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și