În nordul Transilvaniei și în Maramureș instabilitatea crește treptat. O să vină câteva serii de averse, care pot fi însoțite de descărcări electrice. Vedem și soarele printre nori, iar temperaturile scad mai ales în zona Transilvaniei.

Și în vestul țării o să plouă, în special în a doua parte a zilei. În zona montană se pot strânge cantități însemnate de apă. Maximele pierd vreo 2...3 grade față de ziua trecută: astăzi se opresc la 22 de grade.

În Transilvania găsim înnorări persistente și averse abundente - mai ales în sudul provinciei și în zona Meridionalilor. Pe-acolo ploile vor lăsa în urmă 25...30 de litri de apă pe metru patrat. Vremea se răcește simțitor, iar în depresiuni nu vor fi mai mult de 11 grade.

Și la munte crește instabilitatea. În Meridionali și în Occidentali apar averse care pot aduce peste 25 de litri de apă pe metru pătrat. Vor fi și condiții de grindină. La altitudini foarte mari s-ar putea să cadă lapoviță. S-ar putea să plouă și în rest, iar temperaturile scad în toată zona montană.


Preluare: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și