ANM a emis, vineri, prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, însă valorile se vor apropia de normal în noiembrie, anunță meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie.

Săptămâna viitoare, vremea va rãmâne deosebit de rece în mare parte din țară.

"Temporar va ploua în toate regiunile, pe arii mai extinse în cele sudice, estice şi centrale, unde pe alocuri cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. La munte, la altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile, iar mai jos precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla cu intensificãri la munte, precum şi în sudul şi sud-estul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul țării", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea 11 - 18 octombrie 2021
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Prognoza meteo 18 - 25 octombrie 2021
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Vremea 25 octombrie - 1 noiembrie 2021
Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo 1 - 8 noiembrie 2021
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general deficitare în regiunile sudice, dar și local excedentare în cele nordice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.


Preluare: observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și