Atunci au apărut cu zero și normal, făcând calculele, trebuia să nu figureze pe lista țărilor galbene".

"Problema a fost la o evaluare. Spania având o rată mare, peste noi, de transmitere a fost introdusă în zona galbenă. Ultimele zile au figurat cu zero în condițiile în care Spania nu raportează sâmbătă sau duminică. Atunci au apărut cu zero și normal, făcând calculele, trebuia să nu figureze pe lista țărilor galbene. Rămâne să vedem ce se întamplă în această săptămână și dacă se repetă va intra în zona galbenă. Noi avem evaluarea pe care o facem săptămânal la nivelul INSP-ului și reintroducem în listă sau introducem în listă sau scoatem țările care întrunesc anumite criterii sau nu le mai întrunesc.

S-a făcut evaluarea pentru ultimele zile, dar ultimele zile au fost când nu se raporta. Spaniolii nu raportează în ultimele zile ale săptămânii și atunci, conform calculului, nu intrau", a declarat ministrul Tătaru.

Institutul Național de Sănătate Publică anunțase, luni dimineaţă, că Spania intră de marți, 11 august, pe lista țărilor incluse în zona galbenă. Persoanele care veneau din Spania ar fi trebuit să stea în carantină 14 zile. Ulterior, în urma ședinței CNSU, măsura a fost ridicată.


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și