În cadrul proiectului, derulat în perioada 1 februarie-10 noiembrie 2023, a fost amenajată zona gastronomică din Muzeul Satului Maramureșan și s-au organizat ateliere educative de gastronomie la care au participat copiii de la Centrul Școlar de educație Incluzivă Sighetu Marmației.

Cartea conține 60 de rețete tradiționale ilustrate pentru copii, rețete culese direct de la bătrânele satelor Maramureșului. Ele au fost selectate în așa fel încât să cuprindă toate cele trei feluri de mâncare: supă/ciorbă, fel principal și desert și să ilustreze prezența celor cinci bucătării care s-au influențat și au dat naștere bucătăriei maramureșene atât de gustoasă și plină de savoare. Deși sunt rapide și ușoare este indicat să le faceți împreună cu părinții sau bunicii, recreând astfel gusturi, mirosuri și amintiri din bucătăria bunicilor.

Când gătim, dialogăm prin intermediul aromelor, prin lucrul cu mâinile, prin creativitate, prin grijă, prin simțuri, dezvăluind o parte din propriul suflet, din propria cultură, povestim despre noi înșine și despre propria lume prin intermediul gesturilor. Bucătăria unește persoane, stimulează afecțiunea și intelectul, creează intimitate și complicitate.

Cartea se distribuie gratuit și va fi disponibilă, începând de săptămâna viitoare, la sediul Muzeului Maramureșan.

Muzeul Maramureșan a publicat cartea ”Din bucătăria bunicii – rețete tradiționale ilustrate pentru copii”

Muzeul Maramureșan a publicat cartea ”Din bucătăria bunicii – rețete tradiționale ilustrate pentru copii”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și