Ciucă face parte dintr-o listă mai lungă de posibili premieri, alături de alți prim-vicepreședinți ai PNL, potrivit surselor citate. Lista a fost discutată miercuri seară de președintele Klaus Iohannis cu Florin Cîțu și alți lideri ai PNL.

Liberalii ar vrea refacerea coaliției de guvernare cu USR și UDMR, dar își doresc să păstreze toate ministerele avizatoare (Justiție, Finanțe) și cu bugete mari (Ministerul Dezvoltării, Ministerul Transporturilor și Ministerul Sănătății), potrivit surselor G4Media.ro, ceea ce ar putea face dificile negocierile atât cu USR, cât și cu UDMR.

O altă variantă de negociere a liberalilor este construirea unui guvern minoritar cu UDMR, cu susținerea PSD din Parlament. Și PSD a avut o ședință joi noaptea în care a discutat despre o posibilă susținere pentru un guvern minoritar PNL, potrivit surselor G4Media.ro.

Consultările partidelor politice cu președintele Klaus Iohannis încep joi la ora 11. PNL are o ședință a Biroului Politic Național (BPN) la ora 10.

PNL are deja o decizie a Biroului Executiv (BEX) pentru susținerea lui Florin Cîțu, președintele partidului, drept candidat de premier.


Preluare: g4media.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și