De asemenea, pasagerii au fost încă în viaţă o perioadă de timp, după impactul primei explozii, a anunţat Iranul duminică, transmite Reuters din Dubai, potrivit Agerpres.

Anunţul făcut de şeful Organizaţiei Aviaţiei Civile a Iranului, Touraj Dehghani-Zanganeh, marchează primul raport oficial privind conţinutul înregistrărilor de voce şi date din cabina de pilotaj, care au fost trimise în iulie în Franţa pentru a fi citite.

Teheranul a spus că a doborât accidental avionul ucrainean, într-o perioadă de tensiuni extreme cu Statele Unite. Toate cele 176 de persoane de la bord au murit.

“19 secunde după ce prima rachetă a lovit avionul, vocile piloţilor din interiorul cockpitului au indicat că
pasagerii erau în viaţă ... 25 de secunde mai târziu a doua rachetă a lovit avionul’’, a spus Touraj Dehghani-Zanganeh la
televiziunea de stat.

Iranul a purtat convorbiri cu Ucraina, Canada şi alte ţări care au avut cetăţeni la bordul aeronavei doborâte şi care au cerut o anchetă amănunţită asupra incidentului.

“Analiza datelor din cutiile negre nu ar trebui să fie politizată”, a spus Zanganeh.

Gărzile Revoluţionare ale Iranului au doborât aparatul ucrainean cu o rachetă sol-aer la 8 ianuarie, imediat după ce avionul decolase din Teheran, în ceea ce ulterior Teheranul a recunoscut că a fost o “greşeală dezastruoasă” făcută de forţele sale, aflate în alertă ridicată în timpul unei confruntări cu Statele Unite.

Oficiali iranieni şi ucraineni au purtat discuţii cu privire la despăgubiri pentru familiile victimelor. O nouă rundă a dialogului este programată pentru luna octombrie.


Preluare: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și