MOUSSE CIOCOLATĂ

- 500 gr friscă lichidă
- 200 gr ciocolată cu lapte
- 10 gr gelatină
- esenţă de migdale

PENTRU ORNAT
- 150 gr frişcă lichidă
- nucă măcinată
- sirop de zahăr ars

MOD DE PREPARARE

Bate spumă albuşurile pentru blat.
Gălbenuşurile amestecă-le cu zahărul şi puţină sare pînă devine amestecul ca o cremă şi zahărul este diluat.
Adaugă apa şi uleiul şi omogenizează. Adaugă făina cernută cu praful de copt şi cacaua , plus jumătate din cantitatea de albuşuri bătute. Omogenizează apoi adaugă şi restul de albuş bătut şi amestecă uşor, de jos în sus.
Pui totul într-o tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi coci la foc mic pentru 40 minute. Tava de 20/25 cm.
Mixează 400 ml friscă.
In 100 ml friscă nemixată topeşte pe baie de abur ciocolata.
Gelatina pune-o la hidratat în 60 ml apă rece. Dilueaz-o pe baie de abur după ce a stat la hidratat 5 minute. Când şi gelatina şi ciocolata sunt doar căldute, amestecă-le.
Adaugă-le peste frişca mixată şi omogenizează. Dă vasul la rece pentru 15 minute.
Taie blatul in două pe orizontală.
Aşează primul blat, însiropează-l cu sirop de zahăr ars, pune uniform crema, apoi al doilea blat şi însiropează.
Mixează frăşca rămasă, întinde-o peste prăjitură şi presară nuca macinată.
Dă prăjitura la rece şi porţioneaz-o după câteva ore.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și