Părintele Constantin Necula este primul preot numit consultant în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Sibiu. Acesta a fost numit în funcţie de prefectul Mircea Dorin Creţu, pentru a-i ajuta pe medici în lupta cu coronavirusul.

Părintele Constantin Necula, numit consultant în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu

„Prin Ordinul Prefectului 540/27.10.2021 a fost numit în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, în calitate de consultant, PC.pr. conf.univ.dr.habil. Constantin Valer Necula, cadru universitar al Universităţii ‘Lucian Blaga’ din Sibiu şi consilier al IPS dr. Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului şi arhiepiscopul Sibiului. Domnul prefect Mircea Dorin Creţu apreciază Înalta Binecuvântare acordată acestei colaborări şi speră ca ea să aducă un plus de încredere şi eficientizare a colaborării interinstituţionale la nivelul judeţului Sibiu”, a transmis Prefectura Sibiu.

Prefectul Mircea Creţu speră că preotul Necula îi va convinge pe credincioşi să se vaccineze împotriva coronavirusului.

„Consider că poate să aducă un plus în această luptă cu pandemia, astfel încât mulţi credincioşi să îşi schimbe concepţia de la a fi anti-vaccinare, la vaccinare, care este singurul lucru care ne va duce la o perioadă mai bună”, a declarat pentru agenția de presă prefectul judeţului Sibiu.

Părintele Necula spune că va respecta decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a îndruma orice enoriaş să asculte de sfatul medicilor.

„Pot să fac o serie de analize de teren şi apoi să le duc în Comitet (Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu – n.r.). Pot să ascult oamenii mai mult decât au ei posibilitatea să o facă, pentru că ei toţi sunt pe viteză, pe repede înainte. Pot să sprijin colectivele medicale, oricum fac asta de un an de zile, prin telefoane, prin cărţi.

Eu, de când a început campania de vaccinare, am spus că soluţia este la medic, nu este nici la preot, nici la vedeta de televiziune, nici la jurnalişti, nici la politicieni. E la medic. (…) Am obligaţia de a avea rezervă (de a răspunde dacă m-am vaccinat sau nu – n.r.), un preot nu spune nici pro vaccin, nici anti-vaccin. Dacă menţine hotărârea pe care a luat-o Sinodul, el trebuie să fie neutru în afirmarea lucrului ăstuia”, a precizat părintele, potrivit Agerpres.

Reamintim că preotul a fost infectat cu coronavirus, însă nu a avut o formă gravă a bolii. De-a lungul timpului, părintele Necula s-a implicat şi în susţinerea unor ONG-uri în lupta lor cu diverse boli.

Conform datelor comunicate miercuri de Prefectură, în judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei şi până în prezent, au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS-CoV-2 un număr de 35.664 de persoane (451 persoane confirmate în ultimele 24 de ore, dintre care 7 reinfectate). În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 8 decese din cauza infectării cu coronavirus.


Preluare: romaniatv.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și