Mâncarea proaspata e… proaspata, nu negam, dar exista câteva smecherii pe care le puteti face pentru a va usura munca si mai ales, meniurile facute dupa amiaza, dupa 8-10 ore de munca. Un exemplu potrivit de gen este pasta de ceapa, potrivit axanews.ro
Se poate face oricând, dar mai cu seama când e ceapa ieftina… Curatam un kilogram-doua de ceapa, taiem fix cum ne trece prin cap si o punem la calit, de preferinta in doua tigai, sa incapa. In ulei. Punem sare si lasam la foc mic, cam 30-40 de minute. Sa se caramelizeze. Chiar si un deget de zahar ar merge, in fiecare tigaie. Când e ceapa aurie, e gata.
Oprim, racim putin, bagam in mixer si facem o pasta, pe care indienii o folosesc de „ingrosala”, in loc de faina sau galbenus de ou. Sau ca aromatizare la orice mâncare. In borcan, la frigider, se poate pastra saptamâni intregi!
Preluare: axanews.ro