Numarul de portii: 8
Timpul de preparare: 30 Minut(e)
Timpul de gatire: 30 Minut(e)
Dificultate: Usor

Ingrediente:

- 250 g ciuperci
- 250 g sunca
- 1 ardei gras
- 2 rosii, 2 oua
- 3 linguri ulei
- 4-5 linguri de bulion
- 150 g cascaval sau parmezan
- 1 lingura margarina
- cimbru, busuioc, piper
- 300 g faina, 200 ml lapte
- 15 g drojdie proaspata
- 60 ml ulei, putin zahar, sare

Preparare:

Pentru inceput va apucati sa faceti aluatul. Drojdia o veti pune la dospit in putin lapte si zahar (in mijlocul fainii). Cand a dospit (adica dupa 4,5 minute) se incorporeaza in faina si se adauga laptele si uleiul.Se va framanta bine si se va lasa la dospit aproximativ 30 minute. Pana dospeste aluatul taiati sunca si ciupercile cubulet, rosiile si ardeiul felii. Bulionul de rosii se amesteca cu putina apa, busuioc, cimbru si pier dupa gust. Dupa ce aluatul a crescut se intinde pe o tava unsa cu margarina, se toarna peste aluat jumatate din bulionul amestecat cu condimente, apoi incep sa se aranjeze cubuletele de sunca, ciupercile, feliile de rosii si ardeiul, se toarna ouale batute, apoi restul de bulion, iar la sfarsit se presara cu cacaval sau parmezan. Se introduce tava la cuptorul incins in prealabil si se lasa la copt aproximativ 30 de minute. Se serveste atat fierbinte cat si rece..


Preluare: petitchef

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și