Orionidele reprezintă o ploaie de meteori care îşi va atinge apogeul în noaptea de 21 spre 22 octombrie 2023. Mai exact, orionidele apar pe cer, an de an, în luna octombrie şi pot fi văzute timp de o lună.

Orionide 2023. Ploaia de meteori atinge punctul maxim pe 21-22 octombrie

În 2023, Orionidele pot fi observate cel mai bine în noaptea de 21 spre 22 octombrie, atunci când pe cer va fi vizibilă o ploaie de stele ce poate fi văzută cu ochiul liber. Atunci când se văd Orionidele, Pământul trece prin marginea exterioară a norului de particule din coada cometei 1/P Halley.

Perioada în care au loc Orionidele în 2023 este 2 octombrie - 7 noiembrie. În acest interval, numărul de meteori creşte de la o zi la alta. Maximul va fi atins între 21 şi 22 octombrie, atunci când Orionidele se vor vedea cu uşurinţă pe cer.

Locul ideal pentru a admira ploaia de stele

Pentru a observa Orionidele, nu este necesar să purtaţi ochelari cu filtre speciale sau să aveţi aparatură specială.

Tot ce trebuie să faceţi pentru a admira ploaia de stele este să vă aşezaţi sub cerul liber, într-un loc deschis. Locurile recomandate pentru a vedea Orionidele 2023 sunt parcurile sau pădurile situate departe de aglomeraţia oraşului.

Orionidele sunt un adevărat spectacol, astfel că nu trebuie să rataţi ocazia de a le vedea în noaptea dintre 21 şi 22 octombrie. Atunci când apar pe cer Orionidele, meteorii lasă urme strălucitoare ce pot fi vizibile de la câteva secunde până la câteva minute.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și