Premierii Ungariei și Slovaciei, a căror poziție fățișă pro-Putin este deja de notorietate, au lansat un nou atac la adresa Ucrainei și a întregului concept european de apărare împotriva agresiunii Rusiei.

Maghiarul Viktor Orban și slovacul Robert Fico s-au coordonat și au lansat atacul aproape concomitent, primul de la Bruxelles, iar celălalt din Bratislava.

Astfel, Orban a declarat miercuri la Conferința Conservatorismului Național de la Bruxelles că Ucraina nu mai există, practic, ca stat și ar trebui să rămână doar ca o zonă tampon între NATO și Rusia.

”Ucraina nu mai este un stat suveran. Ucraina este acum doar un protectorat al Occidentului. Deci, fără a primi banii și armele de la Uniunea Europeană și de la Statele Unite, Ucraina ca stat ar înceta să mai existe”, a afirmat Viktor Orban, potrivit TASS.

Premierul maghiar a adăugat că singurul rol al Ucrainei ar trebui să rămână cel al unei zone tampon între NATO și Rusia, adăugând că se opune instituirii de noi sancțiuni la adresa Kremlinului.

Fico: Moscova va câștiga în Ucraina

În aceeași zi, dar de la Bratislava, și premierul slovac a făcut o declarație de un partizanat pro-Putin incredibil. Robert Fico, de asemenea cunoscut pentru poziționarea sa de partea Moscovei, a spus că ”Donbas și Crimeea vor rămâne pentru totdeauna ale Rusiei”, conform aceleiași TASS, care preia agenția slovacă CTK.

”Donbasul și Crimeea vor rămâne parte din Rusia pentru totdeauna, a declarat prim-ministrul slovac Robert Fico membrilor Comitetului pentru Afaceri Europene a Consiliului Național (parlamentul) al țării.

Din punct de vedere al dreptului internațional, fiecare dintre noi recunoaște integritatea teritorială a altei țări, suveranitatea acesteia și inviolabilitatea granițelor. Aceasta este o bună practică de drept internațional. Totuși, eu spun că rușii nu vor da niciodată Crimeea înapoi, nici nu vor părăsi Donbass și Lugansk”, a spus premierul”, arată sursa citată.

Conform acesteia, ”Fico crede că Moscova va câștiga în confruntarea cu Kievul. În cuvintele sale, ambele părți vor trebui să facă concesii pentru a ajunge la pace.

Premierul slovac critică de mult strategia Occidentului cu privire la Ucraina, subliniind că conflictul nu are o soluție militară”.


Preluare: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și